Mitrović je razbjesnio nogometnu Englesku, traži se žestoka kazna koja bi bila presedan

alakesandar mitrovic
Srbijanski nogometaš Aleksandar Mitrović izazvao je burne reakcije engleske javnosti nakon što je isključen u duelu protiv Manchester Uniteda nasrnuo na sudiju Chrisa Kavanagha.

 

Haos na Old Traffordu počeo je odlukom VAR-a da Brazilcu Willianu pokaže crveni karton zbog igranja rukom u svom šesnaestercu. United je dobio penal za poravnanje, a uslijedile su nesvakidašnje scene.

Unutar svega 40 sekundi trojica iz Fulhama dobili su crvene kartone. Nakon Williana, isključen je trener Marco Silva, ali i srbijanski napadač Aleksandar Mitrović, koji je u naletu bijesa nasrnuo na sudiju Kavanagha.

Mitrović je tehnički napao Kavanagha gurnuvši ga laktom, a onda je krenuo prema njemu sa salvom uvreda. Stoga, Kavanagh ga je isključio, a stručna lica u Engleskoj traže presedan, odluku koja bi bila nauk za nogometaše ubuduće.

"Aleksandar Mitrović mora dobiti žestoku kaznu, zaslužuje 10 mečeva suspenzije", navodi ugledni Telegraph, odnosno njegov stručni saradnik i proslavljeni engleski sudija Keith Hackett.

Sudijski ekspert navodi da je Mitrović svojim suludim potezima želio zauzeti centar pažnje.

"Počeo je s onim što je u biti verbalni napad na Kavanagha, a onda je ostvario i fizički kontakt. Njegov stav bio je krajnje prijeteći. Čekamo šta će FA uraditi sljedeće, ali nema sumnje da je ukaljao imidž igre. FA ima dužnost brinuti o sudijama i osigurati da Mitrović bude u potpunosti kažnjen kako bi poslali poruku da je ovakvo ponašanje jednostavno neprihvatljivo i da se neće tolerisati", navodi Hackett.

Ništa blaži nisu ni ostali mediji. Sun je istog mišljenja, traži se kazna od 10 utakmica što znači da bi se Mitrović vratio samo u posljednjem kolu jer je Fulhamu ostalo 11 utakmica do kraja sezone.

"FA ima dužnost brinuti se o sudijama i to ne smijemo imati ni na jednom nivou nogometa. Moraju dati primjer oštrim sankcionisanjem Mitrovića. Očekuje se da oba kluba budu optužena zbog toga što nisu uspjela kontrolisati svoje igrače", navodi Sun.