Mitrović žestoko kažnjen zbog odgurivanja sudije!

.
Osam utakmica će gledati sa tribina

 

Veliku buru izazvao je Aleksandar Mitrović svojim ponašanjem prema sudiji Chrisu Kavanaghu na utakmici FA Kupa protiv Manchester Uniteda.

Iznerviran zbog odluka on je glavnog arbitra prvo izvrijeđao, a zatim ga je i odgurnuo, te je već tada bilo jasno da ga čeka duža suspenzija.

Mitrović je isključen sa te utakmice, a Fudbalska asocijacija Engleske mu nije oprostila njegov način ponašanja na toj utakmici.

Prvobitno je Mitrović kažnjen sa tri utakmice suspenzije, ali je sada odluka promijenjena, te je ovaj napadač saznao koliko će biti van terena.

Tako je Mitrović suspendovan narednih osam utakmica i njih će morati gledati sa tribina, a i klub je kažnjen novčano.

Mitrović je odradio već jedan meč kazne, pa bi se u roster tima trebao vratiti u pretposljednjem 37. kolu kada budu igrali sa Crystal Palaceom.

Pokušao je Mitrović objavom da objasni da shvata da je napravio veliku grešku i da se svima izvine za svoje postupke.

"Bio sam s reprezentacijom u prethodnom periodu i imao sam vremena da razmislim o onom što se dogodilo na meču protiv Manchester Uniteda", rekao je Aleksandar Mitrović i nastavlja:

"Kao što svi već znate, sve je bilo veoma emotivno. Davali smo sve od sebe na terenu kako bismo se plasirali u polufinale FA Kupa".

"Lično žalim zbog svog ponašanja koje je dovelo do isključenja. Dozvolio sam da frustracija bude jača od mene i reagovao sam pogrešno. Pokušao sam skrenuti pažnju sudiji, ali jasno mi je da nisam smio staviti ruke na njega. Jasno mi je zašto mi je pokazao crveni karton", rekao je Mitrović i zaključuje:

"Prihvatam kaznu od tri utakmice. Razgovarao sam sa sudijom Chrisom Kavanaghom i izvinio sam mu se. Prihvatam i klupsku kaznu (novčana). Ostavljam sve iza sebe i želim po povratku da pomognem svojim saigračima da ostvare što bolji rezultat.

"Zaista mi je žao što se sve ovo desilo. Izvinio sam se saigračima, a sad želim da se izvinim i navijačima Fulhama, posebno onima koji su bili na Old Traffordu i koji su uz nas konstantno", bila je poruka Aleksandra Mitrovića.

Očito je da njegovo izvinjenje nije previše pomoglo, te je na kraju žestoko kaženjen.