Mladi Turčin nastavlja zaluđivati navijače Reala: Nakon ovog gola, traže da bude starter (VIDEO)

arda
Nakon što se priključio Real Madridu u transferu iz Fenerbahčea, mladi Turčin Arda Guler nastavlja oduševljavati navijače madridskog kluba snimcima.

 

Kako nisu bili upućeni u ono što može na terenu tursko "čudo od djeteta" jer ga nisu imali priliku gledati, navijači Reala s posebnom pažnjom prate svaki Gulerov korak na treninzima.

Već smo pisali o prvom treningu i maestralnim potezima koje je napravio, no Arda Guler nastavlja iz dana u dan oduševljavati navijače Reala koji se s pravom pitaju da li se to rađa neki novi lider madridskog kluba za godine koje dolaze.

Tako se na društvenim mrežama pojavio još jedan snimak sjajnog pogotka s treninga. Ovaj 18-godišnjak se namjestio na lijevu nogu i onda fantastično pogodio mrežu.

Tinejdžersku senzaciju, koja je ovog ljeta bila na radaru brojnih velikana evropskog nogometa, ispred Barcelone, Arsenala i Milana uspio je na kraju dovesti Real, a ako je vjerovati snimcima s prvih treninga, Arda bi mogao imati i značajniju minutažu u budućnosti.

Toga su svjesni i navijači koje je već zaludio svojim potezima pa tako na Realovim stranicama pozivaju da ovaj dečko bude i starter na nekim utakmicama u bližoj budućnosti, možda čak i na prvim pripremnim za novu sezonu.

"Ovakvog igrača niko ne može ostaviti na klupi", "O Bože, Arda Guler je taj", "Toliko je miran kao da igra za Real već 10 godina", "Arda Guler je igrač za kojeg smo svi mislili da će biti Eden Hazard kad je dolazio", "Ovakav igrač bi trebao biti u početnih 11", neki su od komentara navijača Reala na društvenim mrežama.

Inače, Guler je drugi igrač koji je ovog ljeta pojačao Real Madrid nakon dolaska mladog Engleza Judea Bellinghama. S novim pojačanjima, jasno je da Real osvježava svoj vezni red za godine koje dolaze.

Foto: Screenshot

 

VIDEO