Ko je mladić kojem u leđa gledaju Ronaldo, Messi i Mbappe?

Erling Braut Haland nastavio je svoj golgeterski niz u Ligi prvaka. Iako je RB Salzburg izgubio 2:3 od Napolija u dramatičnoj utakmici 3. kola Lige prvaka, supertalentovani Norvežanin zabio je oba gola za svoj tim i nakon pola grupne faze Lige prvaka sa šest golova prvi je na tabeli strijelaca elitnog nogometnog natjecanja.

Sinoć je Haland postao prvi igrač u historiji koji je uspio zabiti šest golova u svoja prva tri susreta u Ligi prvaka. S dva gola Napoliju njegov golgeterski učinak popeo se na čak 20 golova u 13 susreta ove sezone. Haland je također postao tek drugi tinejdžer koji je zabio u svakoj od svoje prve tri utakmice u Ligi prvaka. Prije njega to je uspio napraviti samo Karim Benzema.

Norvežanin, čiji je otac Alf-Inge Haaland igrao za City i Leeds i koji je najpoznatiji po tome što mu je krvničkim startom Roy Keane zaključio karijeru i skoro ga napravio invalidom, zabio je čak četiri hat-tricka ove sezone.

Haland je postao najmlađi strijelac hat-tricka u Ligi prvaka kad je na otvaranju Lige prvaka Salzburg deklasirao Genk 6:2. Prestigao je Rooneya koji je prije 15 godina u debiju u Ligi prvaka zabio tri gola Fenerbahčeu.