Mladost upisala drugu pobjedu, Krajišnik poražen na domaćem terenu

.

Igrači NK „Mladost“ Vrnograč odlično su otvorili novu sezonu Kantonalne lige u nogometu. Nakon što su u prvom kolu slavili gostujuću pobjedu i ovog puta bili su uspješni, također na gostujućem terenu. Zahvaljujući Sandiju Ćerimoviću koji je postigao dva pogotka u drugom poluvremenu, Mladost je upisala drugu pobjedu protiv ekipe Bajera 99 u Velagićima. Nakon dva odigrana kola, ekipa iz Vrnograča zauzima prvo mjesto, a Uprava kluba i igrači sa ovakvim nastupima najavljuju pohod na prvo mjesto i osvajanje lige.

Nakon dvije gostujuće utakmice, igrači NK „Mladost“ u narednom kolu na domaćem terenu dočekuju ekipu Bratstva, a susret je na programu u subotu, 18. septembra od 16:00h.

Nažalost, igrači Krajišnika nisu uspjeli da na domaćem terenu dođu do prve pobjede. U okviru 5. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa ZAPAD, igrači Brekovice na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši uspjeli su nanijeti novi poraz Krajišniku i slaviti rezultatom 0:3. Nakon pet odigranih kola, Krajišnik je upisao jedan neriješen rezultat i četiri poraza, te zauzima pretposljednju poziciju na tabeli. Priliku za nove bodove i popravak forme, igrači Krajišnika imat će u predstojeću subotu, 18. septembra u Vitezu gdje će od 16:00h snage odmjeriti sa istoimenom ekipom.