Mlinarić potpisao za FK Velež

fk velez
FK Velež je upravo potvrdio novo ime. Rođenima se priključio 23-godišnji Mihael Mlinarić koji stiže iz Hrvatske..

 

Hrvatski vezni fudbaler sa iskustvom igranja u elitnom rangu tamošnjeg fudbala, pojačao je redove Veleža.

No, njegov dolazak ne znači kraj prelaznog roka za Rođene. Agilna Uprava na čelu sa Senadom Keveljom dovela je u ovom prelaznom roku nekoliko respektabilnih imena i tako je zapravo najavila borbu za sami vrh tabele.

U Veležu vjeruju da će Mlinarić biti kvalitetno pojačanje, te da će veznom redu dati jednu novu dimenziju.

U prošloj sezoni je kao posuđen igrač nastupao za hrvatskog prvoligaša Dugopolje. Igra na poziciji veznog fudbalera i prema pisanju medija iz Hrvatske, u sezoni iza nas je bio jedan od najboljih veznjaka drugog ranga hrvatskog klupskog fudbala.

Odigrao je za Dugopolje 33 utakmice, postigao je pet pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Mihael Mlinarić od danas službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu predsjednika FK Velež gospodina Senada Kevelja i člana uprave gospodina Nedima Badžaka, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetrogodišnjeg igrača veznog reda vezati za Rođene dvije godine.

Mihael Mlinarić rođen je 16. juna 2000. godine u Koprivnici. Ponikao je u NK Slaven Belupo u kojem je prošao sve omladinske selekcije.
Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Dobrodošao, Mihael!", stoji u objavi FK Velež.

FK Velež se trenutno sprema na Kupresu, a već je odigrao prijateljski meč protiv trećeligaša Sloge Gornji Vakuf Uskoplje.

Bilo je 8:0.