MNK Bubamara Cazin otputovala u Mostar na baraž mečeve za Premijer ligu BiH

MNK Bubamara Cazin sezonu je okončala kao prvoplasirana ekipa Grupe 1 Prve lige F BiH, što im je obezbijedilo baraž za ulazak u Premijer ligu BiH, gdje slijede još dvije utakmice.

Klub iz Cazina tokom cijele sezone grčevito se borio protiv glavnih konkurenata, FK Konjodor i MNK Željezničar iz Sarajeva, gdje su na kraju iskoristili kiks Konjodora na domaćem terenu kada su protiv MNK Dia BiH potvrdili prvu poziciju i plasman u doigravanje.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH, završnica prvenstva Prve futsal lige Federacije BiH igrat će se 15/16/17.03.2019. godine u Mostaru, u dvorani "Midhat Hujdur-Hujka", a učestvuju prvaci Prve futsal lige FBiH grupa 1, grupa 2 i grupa 3:

- MNK BUBA MARA Cazin
- MNK BOSNA KOMPRED Tuzla
- MNK SLOGA Gornji Vakuf/Uskoplje

Voljom ždrijeba utvrđen je sljedeći raspored utakmica.

Petak 15.03.2019. godine u 19:00 sati:

MNK Buba Mara - MNK Sloga

Subota 16.03.2019. godine u 17:00 sati:

MNK Bosna Kompred - MNK Buba Mara

Nedjelja 17.03.2019. godine u 17:00 sati:

MNK Sloga - MNK Bosna Kompred

Pred odlučujuće mečeve za historijski uspjeh Bubamare porazgovarali s golmanom Omanovićem koji nam je više rekao protekloj sezoni, vjernim navijačima te nas upoznao o mečevima i ekipama koji ih očekuju na završnici u Mostaru te planovima ako ostvare plasman u premijer ligu BiH.

            - "Završili smo kao prvoplasirana ekipa Grupe 1, ispred Konjodora i Željezničara te obezbijedili baraž. Sada imamo još dvije utakmice, koje su nam najbitnije, protiv Sloge i Bosne Kompred. Ono što bih najviše istakao iz protekle sezone je naša publika, naš 6. igrač. Mislim da je Bubamara osvijetlila cazinski sport, te da Cazin i navijači zaslužuju gledati Premijer ligu BiH na domaćem terenu", istakao je Omanović o dosadašnjem dijelu takmičenja.

            - "Što se tiče naših protivnika u Mostaru, u petak ćemo prvu utakmicu odigrati sa Slogom iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Ekipu Sloge poznajemo vrlo dobro. Drugi protivnik je ekipa Bosne Kompred iz Tuzle, s njima igramo u subotu. Što se tiče ekipe Bosne Kompred o njima ne znamo baš puno. Sigurno da su kvalitetna ekipa, s obzirom da u svojim redovima imaju dosta iskusnih futsal igrača i bivših bh. reprezentativaca", rekao nam je.

            - "Ukoliko ostvarimo plasman u Premijer ligu, cilj je da budemo stabilan premijerligaš, te se što duže zadržimo u društvu najboljih futsal klubova u BiH", završio je golman Omanović uoči puta u Mostar i historijskih utakmica za MNK Bubamara Cazin.