MNK Bubamara protiv Vogošće u Cazinu započinje novu sezonu

Malonogometni klub "Bubamara" Cazin i ove godine će nastupati u Prvoj futsal ligi F BiH grupa Jug gdje su u proteklim sezonama bili najbolja ekipa te razigravali za plasman u Premijer ligu BiH.

I ove godine Bubamara starta s ciljem u takmičenje, a to je prva pozicija i plasman u viši rang. Da imaju osnove za takve ciljeve dokazali su u proteklim sezonama, kada su bili nadomak povijesnog uspjeha. Ono što je ekipa "Bubamare" postigla rijetki klubovi u BiH se mnogu s tim pohvaliti, a to je posjeta publike, gdje je na pojedinim utakmicama bilo i preko hiljadu navijača.

Kada su pripreme za predstojeću sezonu u pitanju, ekipa je spremna za prve utakmice. Odrađene su bazične pripreme, dovoljan broj treninga, a ekipa je odigrala i kontrolne utakmice tako da je pripremni period prošao po planu. Igrački kadar u odnosu na proteklu sezonu je doživio manje promjene gdje je dosadašnji kapiten Mirsad Begić napustio klub, a nekoliko igrača se priključilo pripremama.

Posjetili smo jedan od treninga uoči početka sezone gdje su nam o trenutnom stanju u klubu govorili predsjednik klub Dževad Mehić - Džaja, trener Salim Karalić te golman Amar Omanović.

Atmosfera u ekipi je odlična. Ekipa očekuje dobru podršku s tribina koja ja bila zavidna i u proteklim sezonama. Uprava kluba je poduzela određene korake kako bi cazinska dvorana privukla što više publike. Na utakmicama će biti postavljeni štandovi gdje će se moći kupiti klupske majice, piće i ostali materijal čime bi se pomogao rad kluba.

cazin

Prva utakmica je u nedjelju 28.10.2018 s početkom od 19:00 kada u Cazinu gostuje ekipa MNK Vogošća koja u protekloj sezoni nije zabilježila veliki uspjeh gdje su završili na pretposljednjoj poziciji.

Igrači i uprava kluba pozivaju sve ljubitelje futsala, navijače "Bubamare" te sve Krajišnike da posjete sportsku dvoranu Cazin te zajedno ostvare prvu ovosezonsku pobjedu.

bubamara