Mnogobrojni Cazinjani odali počast preminulom Nejki

Omladinski ženski rukometni klub Krajina Cazin trebao je odigrati utakmicu 5. kola Prve lige F BiH za žene protiv Viteza, koja je trebala biti odigrana u znak sjećanja na preminulog sportskog radnika Huseina Salkića - Nejke, predsjednika i trenera OŽRK Krajina Cazin.

Nažalost, gošće iz Viteza nisu prisustvovale ovom susretu iz nepoznatih razloga, a mnogobrojni Cazinjani su prisustvom pokazali koliko je Nejko bio cijenjen u gradu, gdje je kroz dugogodišnji rad stekao veliku reputaciju u bh. rukometu.

Delegat i suci u ovom susretu su prema protokolu odradili potrebne korake uz žvižduk za početak i kraj susreta, a o eventualno novom terminu susreta javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Prije početka neodigrane utakmice prisutnima se kratko obratio predsjednik Gradskog sportskog saveza Cazin Emir Dautović, koji je izrazio žaljenje nedolaskom suparnica u ovom susretu, te pozvao prisutne da Fatihom se sjete velikog trenera i sportskog radnika koji je dao veliki doprinos ovom sportu.

Rukometašice Krajine odigrale su kratak trening meč za prisutne ljubitelje rukometa, te pokazale djelić znanja koje je Nejko generacijama prenosio na cazinski rukomet.

rk

rk

rk