Modrić dobio punu podršku Džeke i Prosinečkog za najboljeg igrača svijeta

Reprezentativac Hrvatske Luka Modrić dobio je punu podršku kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke i selektora Roberta Prosinečkog u izboru za najboljeg igrača svijeta koji dodjeljuje FIFA.

Modrić je ovu prestižnu nagradu osvojio ispred Ronalda i Salaha koji su bili u najužem izboru, a ona dolazi kao kruna fantastične sezone koju je hrvatski veznjak odigrao. On je, još jednom podsjećamo, vodio Vatrene do finala Svjetskog prvenstva, a s Real Madridom je treći put uzastopno osvojio Ligu prvaka.

Prosinečki je Modriću dao pet bodova, a tri je dobio kapiten reprezentacije Belgije Eden Hazard. Selektor BiH bodovanje je završio bez Ronalda i Messija, a posljednji bod dodijelio je Griezmannu. 

S druge strane, Džeko je tri boda dodijelio Modriću, a dva bivšem saigraču Mohamedu Salahu koji je prošle sezone napustio Romu. Jedan bod od kapitena reprezentacije BiH dobio je Ronaldo. 

Ovo je samo jedna u nizu nagrada koje je Modrić u ovoj sezoni dobio, a nakon nagrade za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva i najboljeg UEFA-inog igrača Hrvat je dobio još jedno priznanje.