Modrić odbrusio novinaru iz Engleske: Šta bi ti, da ti cijelu taktiku otkrijem?

.
Kapiten nogometne reprezentacije Hrvatske Luka Modrić najavio je prvi susret Vatrenih na Euru koji će u nedjelju igrati protiv Engleske, a imao je i zanimljiv odgovor za jednog britanskog novinara koji mu je postavio pitanje o taktici.

Modrić je na početku rekao da se uoči Eura osjeća odlično, iako je sezona bila duga i teška, ali i da je svjestan velikih očekivanja navijača te da i sami igrači imaju velika očekivanja od sebe.

 

"Osjećam se super iako je sezona bila duga, ali izdržao sam sve napore. Ne treba posebno naglašavati koja je čast igrati za reprezentaciju Hrvatske. Očekivanja su uvijek velika od navijača, ali i mi očekujemo puno od sebe i nadam se da ćemo pokazati pravo lice", rekao je Modrić i nastavio:

 

"Očekujem agresivnu Englesku jer igra pred svojom publikom i sigurno da želi na najbolji način otvoriti takmičenje. Pokušat ćemo odigrati onako kako se dogovorimo i vidjet ćemo da li je to dovoljno, a nadam se da ćemo moći ukrotiti njihovu agresivnost i ofanzivnost te da ćemo mi biti ti koji kontrolišu utakmicu. Što se tiče 'engleske arogancije' i onoga što se desilo u Rusiji, to se nije odnosilo na igrače i ekipu Engleske, već ljude oko reprezentacije kao što su novinari i komentatori."

Nakon toga je Modrić dobio pitanje o taktici koju Hrvatska sprema za susret sa Engleskom.

 

"Ti bi sad da ti otkrijem cijelu taktuku, ha ha... Ne mogu ulaziti u detalje, dobro smo se pripremili i selektor nam je rekao šta moramo raditi. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu, a ja vam ne mogu otkriti kako ćemo mi pokušati iskoristiti njihove slabosti. To ćete vidjeti sutra...", završio je kapiten Hrvatske.

 

Susret između Engleske i Hrvatske igra se u nedjelju s početkom u 15:00 sati.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE