Modrić prije tri godine bio najbolji na svijetu, a sada doživio debakl

asd
Luka Modrić je prije tri godine osvojio Zlatnu loptu, ali je u ovogodišnjem izboru za igrača godine doživio pravi debakl.

Modrić je prije tri godine s reprezentacijom Hrvatske uspio da osvoji srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te je imao zapažene rezultata i s Real Madridom.

Na kraju hrvatski veznjak je zasluženo proglašen za igrača godine, ali samo tri godine kasnije doživio je debakl na istom izboru.

Naime, Modrić je bio u konkurenciji 30 igrača koji su se borili za Zlatnu loptu, te je na kraju završio na posljednjem mjestu što sigurno nije očekivao.

France Football je nakon završetka ceremonije objavio ukupan poredak i otkrio koliko su fudbaleri dobili glasova u ovogodišnjem izboru za najboljeg igrača svijeta.

Ono što je mnoge iznenadilo jeste da dvojica igrača uopšte nisu dobili glasove, a to su bili Modrić i Cesar Azpilicueta.

Messi je bio prvi sa 613 glasova, a iza njega je završio Lewandowski koji je imao 580. Treći je bio Jorginho sa 460 glasova, a zatim su u TOP 10 još bili Benzema (239), Kante (186), Ronaldo (178), Salah (121), De Bruyne (73), Mbappe (58) i Donnaruma (36).

Ostali glasovi po poretku: Haaland 33, Lukaku 26, Chiellini 26, Bonucci 18, Sterling 10, Neymar 9, Suarez 8, Kjaer 8, Mount 7, Mahrez 7, Bruno Fernandes 6, Lautaro Martinez 6, Kane 4, Pedri 3, Phil Foden 2, Barella 1, Ruben Dias 1, Gerard Moreno 1, Azpilicueta 0 i Modrić 0.