Modrić se ne oprašta od reprezentacije Hrvatske, postavio je sebi novi cilj

.
Hrvatski veznjak Luka Modrić (37) rekao je nakon današnje pobjede nad Marokom (2:1) da ostaje u reprezentaciji za završnicu Lige nacija naredne godine.

 

U izjavi za HTV konačno je demantovao navode da će na ovom Svjetskom prvenstvu posljednji put nastupiti za hrvatsku reprezentaciju.

"Plan mi je bio ostati za završnicu Lige nacija koja je naredne godine. Možda i neke utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mislim da smo napravili nešto strašno. Željeli smo zlato, ali nismo uspjeli. Međutim, možemo biti ponosni na sve ovo i dolazimo kao pobjednici u Hrvatsku. Ovo je posebna medalja na drugom prvenstvu zaredom, narasli smo veoma puno, Hrvatska više nije čudo što se desi svakih 20 godina. Sada nas gledaju kao velesilu. Novi igrači ekipe su donijeli novu energiju i imamo budućnost. Neki su tu prvi put i već medalja, a meni je za to trebalo 12 godina", rekao ja kapiten Hrvatske.

Mislav Oršić je bio strijelac gola koji je donio bronzu Hrvatskoj.

"Mislim da još nisam svjestan šta smo učinili. Možda ću biti svjestan tek kad se vratimo u domovinu. Odigrali smo dobru utakmicu, uzbudljivo je bilo, borili smo se i ovo je zaslužena pobjeda. Znali smo da moramo paziti na njihove kontre i to smo uspjeli. Moj gol? Navrijedniji gol u karijeri i posvećujem ga svojoj porodici", poručio je Oršić.

Inače, hrvatska reprezentacija sutra u 17:10 sati dolazi u Zagreb.