Modriću stigla velika vijest: Do unazad nekoliko sedmica niko nije vjerovao u ovakav rasplet

.
Ohrabrenje za Hrvata

 

Luka Modrić ulazi u posljednje mjesece ugovora sa Real Madridom i mnogi su bili mišljenja da će sigurno napustiti Kraljeve, međutim sada iz Španije stižu neočekivane vijesti.

Modrić je nedavno odigrao svoj 500. meč za Real, član Kraljeva je deset godina i smatra se jednim od najvećih igrača u historiji madridskog velikana. Ipak, polako dolazi vrijeme za oproštaj.

Hrvat je ušao u posljednju godinu ugovora, konkurencija je postala žestoka te ove sezone nema osigurano mjesto startera, posebno u najvažnijim utakmicama.

Do unazad nekoliko sedmica svi su ga otpisali i proglasili praktično bivšim igračem Reala, ali sada je došlo do iznenađujućeg obrta.

Naime, u Realu ne otpisuju mogućnost da Modrić koji ima 38 godina produži ugovor sa Los Blancosima za još jednu sezonu.

Pouzdani Marcin novinar Jose Felix tvrdi da u Realu ne odbacuju mogućnost nastavka saradanje zato što vjeruju u Modrićevu hrabrost i fudbal kakav pruža.

Ovakav scenarij je bio nezamisliv, ipak Modrić ima nekoliko mjeseci da se dokaže te osigura još jednu sezonu u dresu Kraljeva.

Modrić je i prošle sezone bio u sličnoj situaciji. I tada su ga mamili Saudijci ogromnim ponudama, isti je slučaj i sada, ali je ostao u Realu.

Osvajač Zlatne lopte je nedavno Madrid proglasio svojim domom pa zato i ne čudi zašto mu se ne ide iz španske prijestolnice.

Inače, iskusni veznjak je trenutno povrijeđen, trenira odvojeno od tima, ali se očekuje da se oporavi za okršaj La Lige protiv Villarreala za vikend. 

Očekuje se da Modrić do kraja godine ima znatno veću minutažu nego do sada pošto Real ima ozbiljnih izostanaka u veznom redu prouzrokovanih brojnim povredama.