Ibrahimović o PSG-u: Mogu se vratiti jedino kao šef, ne postoji druga pozicija

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (37) u intervjuu za francuski sportski dnevnik L'Équipe potvrdio je kako se još uvijek ne namjerava penzionisati.

"Zaista nemam pojma gdje ću biti u bliskoj budućnosti. Samo znam da je mnogo evropskih klubova zainteresovano za mene i da sam sretan u Los Angelesu. Sviđa mi se američki način života, kao i mojoj porodici. Ipak, potreban mi je izazov i motiv. Ne želim otići negdje samo zato što sam Zlatan. Želim praviti razliku, kao i uvijek", poručio je Ibrahimović, koji je sljedećih godinu dana ugovorno vezan za Los Angeles Galaxy.

U posljednje vrijeme spekulira se o Ibrahimovićevom povratku u Milan, ali je Šveđanin potvrdio kako se nećka oko povratka u italijanski klub.

"Realnije je da ja u Milan dođem nego Arsene Wenger", kazao je Zlatan nakon što je bivši Arsenalov trener demantovao glasine o mogućem trenerskom angažmanu u italijanskom klubu.

Ibrahimović se osvrnuo i o mogućem povratku u PSG zbog vrbovanja bivšeg saigrača, a danas klupskog direktora Maxwella.

"Izuzetno sam sretan zbog Maxwella. Svakodnevno smo u kontaktu i znam da želi da radim za PSG. Međutim, u PSG mogu se vratiti jedino kao šef. Ne postoje druge pozicije za mene osim da budem šef. I dalje sam aktivan igrač pa ne razmišljam o šefovanju. Kada odlučim o svojoj budućnosti, svijet će sve saznati iz mojih usta", poručio je Ibrahimović.