Mohamed Salah čudnom izjavom zabrinuo sve u Liverpoolu: "Bit će tužno..."

sadf

Zašto je trenutno Liverpool jedna od najboljih svjetskih ekipa zasluge nosi i Mohamed Salah.

Već neko vrijeme traju pregovori između Liverpoola i Salaha oko produženja ugovora, a sjajani Egipćanin je čudnom izjavom dao naznaku da stvari i ne idu u najboljem smjeru.

Od svog dolaska na Anifeld Salah je postao jedan od heroja Kopa i mnogi ga smatraju zašto su Redsi prethodnih godina osvojili Ligu prvaka i Premiership te su ove sezone u borbi za četiri trofeja.

"Ne znam šta će biti. Imam još godinu ugovora. Mislim da navijači znaju šta želim, ali u ugovoru nije sve oko novca", rekao je Salah.

"Tako da ne znam. Ne mogu vam tačno reči. Imam još godinu ugovora i navijači znaju šta želim", kazao je on u razgovoru za FourFourTwo.

Bez obzira kada napusti Liverpool kazao je da će odlazak sa Anifeld Roada za njega biti jako tužan trenutak.

"Igrati u takvoj atmosferi i vidjeti navijače da me podržavaju. Ba tribinama su transparenti posvećeni meni, uvijek pjevaju pjesme namijenjene meni. Bit će to stvarno tužan trenutak."

Otkako je stigao u Liverpool 2017. godine s Liverpoolom je Salah osojio šest trofeja, do sada je postigao 155 golova na 245 utakmica što je impresivna brojka.

"Nisam zabrinu, ne dopuštam da se brinem oko nečeg. Sezona još nije završena. Završimo je na najbolji mogući način. To je najbitnije. Pa ćemo u zadnjoj godini ugovora vidjeti šta će biti", glasio je Salahov odgovor na pitanje da li će ga u ključnom dijelu dekocentrisati njegova situacija oko produženja ugovora.