Mohamed Salah ima samo jednu želju

.
Ne želi da ide

 

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah ima ugovor s Liverpoolom do ljeta 2023. godine, ali nije do sada dogovoren nastavak saradnje.

Svima je jasno koliko Salah znači Liverpoolu, ali klub nema namjeru da udovolji visokim zahtjevima nogometaša, dok on sam tvrdi da je "sve u rukama kluba". Igra mačke i miša, reklo bi se, traje već mjesecima. Iako se činilo da je sve puklo između njih, nije isključeno da se pronađe zajednički jezik na obostrano zadovoljstvo.

Salah i njegov agent ne odustaju od svojih principa, zbog čega su navijači zabrinuti da će otići već na ljeto jer klub ne želi da rizikuje kada uđe u zadnju godinu ugovora, no sada stižu i neke optimističnije najave.

Naime, novinarsku transfer guru Fabrizio Romano upravo je objavio da Salah ima namjeru da ostane u Liverpoolu i da je otpisao mogućnost da napusti Englesku, a ranije se povezivao sa Barcelonom i Real Madridom.

Salah inzistira da ima platu od 400.000 funti sedmično, što se čini previše i za igrača takvog kalibra, ali pokušat će se s upravom kluba naći na "pola puta".

U Liverpoolu su Salahu jasno dali do znanja da nemaju namjeru povećavati ono što su već spremni da mu ponude, a s obzirom na povezanost samog grada, kluba i igrača, Egipćanin će sasvim sigurno učiniti sve da on i nakon ljeta 2023. godine nosi crveni dres.