Momak je postigao četiri gola, a sveznalice su izvukle jedan loš potez s utakmice

.
Darwin Nunez odigrao je jučer sjajan meč u dresu Liverpoola.

 

Urugvajski napadač plaćen 100 miliona eura postigao je četiri pogotka u pobjedi protiv RB Leipziga i tako je barem malo utišao brojne kritičare koji su se pojavili nakon slabijih početnih nastupa u dresu Redsa.

Ipak, dosta je onih koji fudbalerima traže 'dlaku u jajetu'. Iako je postigao četiri pogotka njemu se sputava to što ga je jedna lopta tokom akcije pogodila u petu.

Više pogledajte ovdje

 

Srećom dosta je onih kojima je mnogo bitnije šta je momak dobro napravio u utakmici, a četiri gola nikad nije lako dati, pa čak i kad su na drugoj strani amateri. RB Leipzig to nikako nije.

Jurgen Klopp presretan zbog Nuneza

Jurgen Klopp je pohvalio nastup svog novog napadača.

"Uvijek mislimo da igrač nije pod pritiskom ako ga platimo dosta novca. Ipak, i oni su samo ljudska bića. Ova generacija igrača čita društvene mreže. To baš nije pametno, ali to rade. Odjednom se nađu u nekoj zbrci i ovo je definitivno najbolji način da se sve priče završe", rekao je Klopp i dodao je:

"On je drugačija vrsta napadača od onih koje imamo ili koje smo imali, ali je pravo dobar", poručio je njemački stručnjak.

Pohvala je stigla i od defanzivca Joela Matipa.

"Svi smo sretni zbog njega. Sjajnu završnicu je imao, odličnu brzinu i prave kretnje. Pravit će dosta problema rivalima", istakao je Matip.

Darwina je krenulo i to bi mogao biti loš znak za odbrane i golmane u engleskom Premiershipu u novoj sezoni.

FOTO: SCREENSHOT