Mourinho se večeras dodatno upisuje u historiju Lige prvaka

Portugalski stručnjak Jose Mourinho postat će večeras prvi trener koji je u Ligi prvaka vodio tri različita engleska kluba.

Mourinho je vodio u Ligi prvaka Chelsea i Manchester United, a večeras ćebiti na klupi Tottenhama, koji će ugostiti Olympiakos.

Mou je nedavno preuzeo klub iz sjevernog Londona i večeras će imati premijeru na Tottenhamovom stadionu, tri dana nakon što je na klupi Spursa ostvario gostujuću pobjedu protiv West Hama (3:2).

Postat će, dakle, prvi trener koji je u Ligi prvaka sjedio na klupi tri engleska kluba. Prethodno je trenirao i Benficu, Leiriju, Porto Inter, Real Madrid...

Osvajao je Ligu prvaka u sezoni 2003/04 s Portom i u seoni 2009/10 s Interom, dok je s Manchester Unitedom bio osvajač Evropske lige u sezoni 2016/17. - piše Sportsport.ba.

Na pitanje može li s Tottenhamom napraviti čudo, Jose je kazao: "Ne znam mogu li napraviti čudo, ali barem mogu učiniti da 'čudo' postane samo 'vrlo teško'. I da, igrati finale Lige prvaka je nevjerovatno postignuće, ali nije historija. Historija je kada osvojite".

Podsjetimo, njegov aktuelni klub, Tottenham, prošle je sezone igrao finale Lige prvaka protiv Liverpoola, koji je na kraju slavio.