Mourinho: Wenger zaslužuje poštovanje

Potpuno sam uvjeren da ćemo mi kao klub, posebno jer su Wenger i Arsenal mnogo godina bili najveći rival Uniteda u eri Sir Alexa Fergusona, pokazati poštovanje prema njemu, rekao je Mourinho.

MANCHESTER (AA) – Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda kazao je da Arsene Wenger, koji je danas objavio da će nakon 22 godine na kraju sezone napustiti klupu Arsenala, zaslužuje poštovanje za dostignuća u londonskom klubu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mourinho i Wenger su postali žestoki rivali nakon dolaska Portugalca na klupu Chelseaja 2004. godine, ali sadašnji menadžer Uniteda insistira na tome da između njih dvojice nema “loših osjećanja“.

“Ako je sretan i ja sam sretan. Ako je tužan i ja sam tužan. Uvijek želim najbolje mojim protivnicima. Za mene je to poenta. Ako je zadovoljan odluko koju je donio i raduje se sljedećem poglavlju u njegove karijere i života, zaista sam sretan zbog njega“, kazao je Mourinho i dodao:

“Potpuno sam uvjeren da ćemo mi kao klub, posebno jer su Wenger i Arsenal mnogo godina bili najveći rival Uniteda u eri Sir Alexa Fergusona, pokazati poštovanje prema njemu.“