Mourinho zadovoljno trlja ruke: U Romu je stiglo pojačanje iz PSG-a!

.
Portugalac na posudbi

 

AS Roma će ove sezone ponovo igrati u Evropskoj ligi, a kroz Seriju A pokušati da izbori plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Klupsko rukovodstvo još uvijek radi na jačanju igračkog kadra, a danas je ozvaničeno novo pojačanje.

Iako je tokom većeg dijela prošle sezone Roma bila u igri za mjesta koja kroz ligu vode u Ligu prvaka, na kraju je završila šesta što je bilo dovoljno za plasman u Evropsku ligu.

Rimski tim igrao je finale tog takmičenja i osvajanjem bi izborio učešće u elitnom takmičenju, ali ni to nisu uspjeli jer su poraženi od Seville na penale koja upravo večeras igra UEFA-in Superkup protiv osvajača Lige prvaka, Manchester Cityja.

Greške iz prošle sezone u glavnom gradu Italije ne žele da ponavljaju, te još uvijek slažu igrački kadar koji će biti sposoban izboriti plasman u Ligu prvaka, bilo kroz Seriju A ili na onaj teži način - osvajanjem Evropske lige.

Jose Mourinho, koji je prošle sezone s Romom osvojio prvo izdanje Konferencijske lige, danas zadovoljno trlja ruke, s obzirom na to da na Olimpico dolazi pojačanje iz PSG-a.

Dugo se najavljivalo, a od danas je i zvanično - Renato Sanches stigao je u Romu na jednogodišnju posudbu, s opcijom otkupa na kraju sezone.

PSG-u, s kojim portugalski reprezentativac ima ugovor do 2027. godine, pripalo je milion eura za posudbu, a vidjet ćemo koliko će dobiti obeštećenja, ako dođe do konačne kupovine.

Osim Sanchesa, u Romu je stigao i Paredes ovog ljeta, također iz PSG-a, a stigli su još u besplatnim transferima Ndicka iz Eintrachta, Aouar iz Lyona i Kristensen iz Leedsa. 

Roma sezonu u Seriji A otvara 20. augusta protiv Salernitane na domaćem terenu i bit će to idealna prilika da se s tri boda krene u nove izazove.