Mourinhova Roma pobjedom otvorila sezonu

roma

Roma je na otvaranju nove sezone u Seriji A gostovala kod Salernitane, gdje je uspjela da upiše minimalnu pobjedu rezultatom 1:0

Tim Josea Mourinha ima velike ambicije nakon sjajno odrađenog ljetnog prijelaznog roka, a prva prepreka uspješno je pređena.

Roma je zasluženo trijumfovala, a gol odluke postignut je u 33. minuti. Cristante je jednim udarcem izvan 16 metara uspio da prevari domaćeg čuvara mreže.

Mogla je Roma sve riješiti u prvim 45 minuta, ali su propušene neke dobre prilike koje su imali prije svih Dybala i Abraham, kao najistureniji u večerašnjoj formaciji.

Naravno, Dybala je bio u centru pažnje nakon njegovog dolaska iz Juventusa. Argentinac nije imao sreće, pogodio je stativu i promašio još jednu dobru šansu.

Od novajlija u timu Rome igrali su večeras i iskusni veznjak Nemanja Matić, kao i Wijnaldum, dok Celik i srpski golman Svilar nisu dobili priliku.

Romi sada slijedi prvi domaći meč i to protiv Cremonesea, dok će Salernitana gostovati u Udinama ekipi Udinesea.

Ovo je za sada bilo jako uspješno kolo za favorite. Redm su slavili i Milan, Inter, Atalanta, Lazio, Fiorentina, dok će Juventus i Napoli svoje mečeve igrati sutra.