Možda će trebati i navijačima BiH: UEFA objavila informacije o ulaznicama za Euro u Njemačkoj

sport
Iako još nije poznato koje će reprezentacije učestvovati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj naredne godine, UEFA je potvrdila da uskoro počinje prodaja ulaznica.

 

UEFA je na zvaničnoj stranici objavila da prodaja 1,2 miliona ulaznica kreće od 3. oktobra ove godine. Najjeftinije ulaznice za duele grupne faze iznose 30 eura.

Prijave za ulaznice za Evropsko prvenstvo kreću za manje od mjesec dana, a navijači širom svijeta imaju pravo prijaviti se putem službene UEFA-ine platforme za prodaju ulaznica euro2024.com/tickets.

Cijene su prilagođene svima, ističu iz UEFA-e, a najjeftinije koštaju 30 eura. Milion ulaznica dostupan je za manje od 60 eura.

Naravno, UEFA će ostaviti dio ulaznica koje će prodavati nacionalnim ekipama koje se plasiraju i kroz baraž koji je na rasporedu naredne godine od 21. do 26. marta. Tu će učestvovati i Bosna i Hercegovina.

Kako su Zmajevi ostali na minimalnim šansama da se Evropskog prvenstva domognu direktno, već je poznato da ćemo igrati baraž kojeg je osigurala ekipa pod vodstvom Ivayla Peteva.

Ukoliko se BiH plasira na Euro kroz baraž, nema sumnje da će desetine hiljada naših navijača željeti da prisustvuju utakmicama u Njemačkoj. Također, naša zemlja ima veliki broj navijača u ovoj evropskoj zemlji, ali i okruženju, tako da bi vijest o prodaji ulaznica mogla interesovati i veliku grupu fanova BiH.

Najskuplje ulaznice su, potpuno očekivano, one za finalnu utakmicu i to prve kategorije i one iznose 1.000 eura po sjedećem mjestu.