Mračna strana Pepa Guardiole: “Pozvao me u ured, rekao da me prodaje, oduzeo mi broj dresa, a onda…”

a

Rijetki su koji su javno odlučili negativno progovoriti o katalonskom stručnjaku Pepu Guardioli.

Poznato je da o njemu lijepo mišljenje nema Zlatan Ibrahimović, ali on nije jedini.

Samuel Eto'o doživio je neprijatne scene tokom njegovog boravka u Barceloni.

"Čim je ušao u svoj ured, Guardiola je zapisao tri imena na popis igrača za prodaju: Ronaldinho, Deco i Eto'o, igrači koji su odavno u klubu", otkrio je Eto'o prije nekoliko godina te nastavio:

"Nazvao me nekoliko dana kasnije i rekao mi da me žele u Uzbekistanu, plaćat će mi 26 miliona dolara godišnje i bilo bi dobro da prihvatim.

"Rekao sam mu da ću pod svaku cijenu ostati u Barceloni, a on je protiv mene počeo voditi svojevrsni psihološki rat. Bili smo u Houstonu na pripremama za sezonu i u svlačionici je rekao da će broj 9 ići Henryju, a ja ću uzeti 14.

"Bio je to potpuni nedostatak poštovanja. Natjerao me da igram ukupno 40 minuta protiv Chivasa i NY Red Bulla i imao je nesreću da postignem ukupno 6 golova. Na treningu me htio naučiti kako napadati.

"Jednom sam krenuo da otvorim prostor Messiju koji je dolazio s leđa i tom prilikom je zabio. Ali Guardiola je zviždao vrteći glavom pitajući me šta radim i gdje idem.

"Rekao sam mu da vezni igrač poput njega ne može naučiti Samuela Eto'oa da napada.

"Sezona je završila s trostrukom krunom, a ja sam bio najbolji strijelac lige. Onda sam otišao u Inter i kad smo igrali protiv Barce u polufinalu uslijedio je vrhunac.

"Svi smo bili u tunelu, a on me nije ni pogledao, samo je nastavio. Na kraju utakmice je došao do mene da se rukujemo. Čekao je da kamere sve snime i onda prošao.

"Henry koji je bio u tunelu kao i svi ostali, vidio je prizor i počeo se smijati iza njega. Pepova želja za pobjedom vjerojatno ga je natjerala da ne poštuje igrače u određenim situacijama", završio je Eto'o.