Muke bivšeg golmana i trenera u reprezentaciji: Dobio otpusno pismo iz NSBiH, a lopovi mu počistili stan

Iz Nogometnog saveza BiH, u poštanskom sandučetu na kućnoj adresi zatekao je preporučeno pismo. Nike bila plava koverta, ali ni dobre vijesti.

U dopisu je pisalo…

“Prestaju vaše obaveze prema reprezentaciji BiH”. Tako je stajalo u pismu uredno potpisanom i ovjerenom od nadležnih iz NSBiH. Koje je dobio Kenan Hasagić, ali i ostali asitenti Roberta Prosinečkog. Odlaskom Prosinečkog bez angažmana ostali su domaći ljudi Hasagić i Elvir Rahimić, dok je “Žuti” preuzeo brigu o Spasiću i Cipriću.

Međutim, nije to jedina nevolja koja je zadesila Hasagića, koji je kao golman ostavio veliki trag u reprezentaciji. Prije “otpusnice” iz NSBiH razišao se s Mladosti iz Doboja, gdje je bio angažiran kao trener specijalista u stručnom štabu. Svi golmani s kojima je radio u Mladosti samo u superlativima govore o radu s Hasagićem.

Nakon toga Hasagiću su lopovi “počistili” stan. Iz stana su, kako je i sam objavio na fejzbuku, pokupili dosta vrijednih stvari do skupocjenih satova, te još nekih “sitnica”. Hasagić je to shvatio kao iskušenje i otvorio novu stranicu. Nedavno je dobio posao u Tuzla Citiu. Došao je na nagovor prijatelja i bivših saigrača Elvira Baljića i Samira Muratovića. S kojima je godinama igrao u dresu BiH. Hasagić je popunio upražnjeno mjesto trenera golmana, nakon što se Mirsad Dedić vratio u Slobodu. “Dedu” su iz Tuzla C ispratili na najljepši mogući način i tako mu odali priznanje za sve što je uradio za klub. Kako je  Dedić godinama jedan od najboljih trenera za rad s golmanima, može se reći da tuzlanski premijerligaši imaju najbolje trenere specijaliste. Naravno uz Adnana Gušu i Ibru Hodžića iz Čelika.