Mulalić nakon Slobode: Čudno će biti na derbiju bez publike.

.
Trener tima s Grbavice zadovoljan rspletom utakmice protiv Tuzlaka.

Željezničar je s 1;0 savladao Slobodu i tako nastavio borbu za plasman u Evropu, a nakon susreta prvi strateg tima s Grbavice bio je zadovoljan zbog sovojenih bodova.

 

Dosta teška utakmica. Primijetilo se da Sloboda nije igrala Kup u ovoj sedmici, za razliku od nas. Potrošnja je bila velika. Imali smo malo problema i u samoj pripremi utakmice, jer nemamo Štilića i Hodžića. Sve je bilo kontrolirano s naše strane, ne moramo vazda jurcati, da igramo na rezultat. Cilj nam je danas bio da pobijedimo i to smo ostvarili. Ne vidim i da smo Slobodi dozvolili neke stoprocentne šanse. Normalno je da u tranziciji u drugom poluvremenu nemamo svježine, poslije Kupa i razumljivo, rekao je Mumalić.

U srijedu Želju već čeka zaostali derbi protiv Sarajeva koji se igra u Zenici u 13 sati, a mjesto odigravanje će biti Trenig centar NS BiH.

Igrači nam nisu danas kartone, a imali smo osam rizičnih. Zbog toga mi je drago. Nadam se da ćemo ostati svi zdravi do srijede. Derbi je utakmica sama za sebe, tabela tu nikad nije bila mjerilo. Ima svoja pravila. Malo je nezgodno vrijeme, 13 sati, na nekom terenu gdje nema publike. Žao mi je što neće biti navijača. Čudna će atmosfera biti. Vrlo neobično, jer je normalno da mi igramo zbog navijača, da bude pun stadion, ali šta je tu je, naglasio je Mulalić.

 

Foto:FK Željezničar