"Mundo Deportivo": PSG ponudio ugovor Mesiju

asd
Argentinskom fudbalskom čarobnjaku ugovor s Barcelonom ističe na kraju ove sezone

Francuski prvak PSG pokušava svim silama u svoje redove dovesti Lionela Mesija (Messi). Argentinskom fudbalskom čarobnjaku ugovor s Barcelonom ističe na kraju ove sezone. Novi predsjednik kluba Đoan Laporta (Joan) ima jasan cilj da produži saradnju s ikonom kluba, ali će imati žestoku konkurenciju.

Na stolu dvogodišnji ugovor

"Mundo Deportivo" navodi da je PSG već kontaktirao Mesija i ponudio mu je saradnju. Navodno, Leo od rukovodstva francuskog prvaka na stolu ima dvogodišnji ugovor, uz opciju produženja saradnje za još jednu sezonu.

- Ponuda za Mesija. Ofanziva PSG-a, današnji je naslov "Mundo Deportiva".

Iako PSG čini sve kako bi Mesija doveo na Park prinčeva, španski list tvrdi da on za sada odbio sve razgovore sa čelnicima pariškog kluba. Razlog što je to napravio je činjenica da se do kraja sezone želi fokusirati na utakmice u dresu Barcelone s kojom se bori za titulu prvaka.

Konačna odluka

Nakon okončanja sezone sjest će za pregovarački sto s Laportom i njegovim ljudima, ali će sasvim sigurno sagledati i sve druge ponude, kojih će sigurno biti. Mesi je za Barcelonu odigrao ukupno 773 utakmice i postigao 667 golova, te je sa katalonskim klubom osvojio apsolutno sve što se može osvojiti.

Inače, PSG danas (21 sat) u Parizu igra prvu polufinalnu utakmicu protiv Mančester sitija.