Musa: Na Mundijalu navijam za Srbiju i Hrvatsku

Noć drafta bila je izuzetno uzbudljiva i za 19-godišnjeg Džanana Musu, koji će karijeru nastaviti u Brooklyn Netsima, koji su ga na draftu izabrali sa 29. pozicije, čime je 206 centimetara visoki mladić iz Bihaća veoma zadovoljan.

– Zaplakao sam kada sam čuo svoje ime s pozornice. To je možda i najbolji trenutak u mom životu i stvarno sam presretan, rekao je.

Potom je govorio i o odjelu koje je pripremio za posebnu priliku.

Mislim da je odijelo izuzetno bitna stvar zbog samopouzdanja jer ste na velikoj sceni i presretan sam jer sam imao ljude koji su bili zaduženi za izradu samog odijela, istakao je Musa.

Mladi košarkaš zatim je govorio i o svojim najvećim prednostima u odnosu na konkurenciju na NBA parketima:

– Mislim da su samouvjerenost, timska igra i dobri odnosi sa navijačama kvaliteti koji me krase i nadam se da ću to uspjeti da ponesem na NBA nivo takmičenja.

Talentovani krilni igrač osvrnuo se i na košarkaške početke.

– Mnogo sam radostan što sam izabran na draftu i ponosan na činjenicu da sam prve košarkaške korake načinio na tlu BiH, male zemlje koja sada ima dva NBA igrača – Jusufa i mene i nadam se da su moji zemljaci ponosni.

Uslijedilo je i pitanje o novoj stanici u karijeri – Brooklynu.

– Prvo što je dobro, to je zato što je draft u Brooklynu. Zatim, grad je odličan, pravi košarkaški, a fanovi su sjajni i jako se veselim nastupima za Netse.

Za kraj Musa je govorio i o najaktuelnijoj temi u svijetu sporta– Svjetskom prvenstvu i svojim favoritima na turniru.

– Favorit mi je Francuska, ali navijam i za Srbiju i Hrvatsku, pošto su te zemlje naše komšije, a ja poštujem ljude i sportiste iz tih zemalja. Dodao bih da sve tri selekcije imaju sjajne igrače, rekao je Musa u izjavi za Sport klub.