Musa nastavio igrati u životnoj formi, Baskonia je nova žrtva sjajnog bh. košarkaša

.
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa nastavio je igrati u životnoj formi i tokom nove utakmice koja se danas odigrala u okviru 17. kola ACB lige.

Musin Real je gostovao kod ekipe Baskonije i ubilježio pobjedu rezultatom 99:85.

Naš košarkaš je na terenu proveo 26 minuta koje je iskoristio na fantastičan način. Postigao je 20 poena i to 3/3 šut za dva poena, 3/9 za tri te 5/5 slobodna bacanja. Tome je dodao i šest skokova te tri asistencije. Musa je tako nastavio igrati u životnoj formi nakon što je u protekle dvije utakmice Eurolige postigao čak 59 poena (19 Barceloni i 40 Anadolu Efesu).

Pomoć je imao u Yabuseleu koji je ubacio 26 poena, dok su Miller-McIntyre i Moneke bili najbolji kod Baskonije sa 16, odnosno 15 poena.

Inače, Real je žestoko ušao u ovaj meč i nakon prve četvrtine imao je čak 15 poena prednosti. Tek tada se budi Baskonija koja do poluvremena smanjuje prednost. Na odmor se otišlo s rezultatom 51:43.

Dosta ujednačeno bilo je u trećoj dionici i Real je sigurno čuvao prednost. U posljednjoj četvrtini su ponovo dodali gas i na kraju stigli do sigurne i zaslužene pobjede.

Real je prvi na tabeli ACB lige sa 16 pobjeda i jedan poraz, dok je Baskonia na osmom mjestu s omjerom 9-8.

 

Foto:Real Madrid Basket