Musemić za sva vremena: 150 pobjeda na klupi Sarajeva

Trener FK Sarajevo Husref Musemić danas se dodatno učvrstio na prvom mjestu trenera s najviše pobjeda na klupi ovog kluba.

Njegovo Sarajevo je na Koševu, u okviru 18. kola Premijer lige BiH, porazilo Zvijezdu 09 sa 3:1, a Musemiću je to bila 150. pobjeda na čelu ovog tima.

Podsjetimo, on je još u novembru prošle godine postao trener sa najviše pobjeda na klupi Sarajeva i to nakon što je njegov tim 19. novembra savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 4:2.

Inače, on je tada iza sebe ostavio Miroslava Brozovića koji je imao 126 pobjeda u 290 utakmica, a ove sezone se dodatno učvrstio na prvom mjestu i teško će ga bilo ko "skinuti" u dogledno vrijeme.

Inače, od svojih 150 pobjeda na klupi Sarajeva, Musemić ih je ostvario 122 u BH Telecom Premijer ligi, 17 u Kupu BiH, po četiri u Kupu UEFA i Evropa ligi te tri u Ligi šampiona.

Prvu pobjedu je ostvario davne 2001. godine protiv Širokog Brijega (2:0), a najveću iste godine protiv Krajine (8:0). Pobjede su zabilježene protiv ukupno 46 klubova, a najčešća Husrefova 'mušterija' je Zrinjski protiv kojeg ima 10 pobjeda.

Za kraj dodajmo i to da je Musemićevo Sarajevo od pomenutih 150 pobjeda čak 102 puta trijumfovalo na domaćem terenu i 48 puta u gostima i to najčešćim rezultatom 2:0.

FK Sarajevo je inače današnjim trijumfom osiguralo jesenju titulu u Premijer ligi BiH.

Image