Muzaferija ovog vikenda skija ključne utrke, osiguran je TV prijenos

.
Organizatori Svjetskog kupa u skijanju proteklih sedmica muku muče s vremenskim (ne)prilikama pa su brojne utrke otkazane, a to je bio slučaj i s predstojećim spustom za žene u norveškom Kviftvjellu.

Spust je otkazan jer nije bilo moguće održati niti jedan trening na ovom skijalištu, a to je išlo na ruku Elvedini Muzaferiji koja je tako definitivno osigurala ostanak među 25 najboljih skijašica u poretku spusta te samim tim plasman u finale Svjetskog kupa.

Utrku spusta će tako sutra u Kviftvjellu zamijeniti utrka superveleslaloma, a ona će početi u 11 sati uz direktan prijenos na Eurosportu.

U nedjelju će Muzaferija također na stazu, pošto će se na istom mjestu voziti i drugi superveleslaslom ovog vikenda, koji je također na rasporedu od 11 sati uz prijenos na Eurosportu.

Tako će Muzaferija s dva dobra nastupa i rezultata imati priliku da osigura još jedno finale Svjetskog kupa, ovaj put u disciplini superveleslalom.

Za razliku od spusta, gdje je osigurala mjesto među najboljih 25 i finale (Muzaferija je na 23. mjestu u poretku spusta), u superveleslalommu je ona na 29. mjestu i potrebno joj je još bodova da bi napravila skok u poretku.

Ako ne dođe do novih odgađanja, ovog će vikenda Muzaferija imati dvije prilike da sakupi još bodova i da se u samom finišu sezone probije među 25 najboljih u superveleslalomu.

Od 25. mjesta je trenutno dijeli 16 bodova, što je itekako dostižno.

Što se ukupnog poretka tiče, trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u sa 102 boda. Finala u svim disciplinama Svjetskog kupa u skijanju za žene na rasporedu su od 16. do 24. marta u austrijskom Saalbachu.