Na današnji dan 1992. posljednji put je igrala jedinstvena Jugoslavija (VIDEO)

Na današnji dan 1992. posljednji put je nastupila selekcija bivše Jugoslavije s igračima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Prethodno su selekciju napustili igrači iz Hrvatske. U naredne tri godine zbog zabrane Jugoslavija nije igrala svoje mečeve, a na evropsku i svjetsku fudbalsku scenu vratila se 1995, iste godine kad je svoje prve utakmice počela igrati Bosna i Hercegovina.

Jugoslavija je svoju posljednju utakmicu igrala u Holandiji i doživjela je poraz rezultatom 2:0. Selektor je bio naš Ivica Osim. U Amsterdamu su te večeri za selekciju bivše države iz Bosne i Hercegovine igrali Fahrudin Omerović, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević i Meho Kodro.

Čast Crne Gore branili su Brnović, Vujačić, Savičević i Mijatović. Makedonci u reprezentaciji bili su Stanojković i Najdoski, a Slovenci Milanič i Novak. Srbiju su predstavljali Jugović i Stojković. Osim je dva mjeseca kasnije zbog dešavanja u Sarajevu napustio reprezentaciju koja nije zaigrala na Evropskom prvenstvu iste godine.