NA DANAŠNJI DAN: Sarajevo ubjedljivom pobjedom protiv Radnika stiglo do četvrte titule prvaka

FKS
Na današnji dan 2007. godine FK Sarajevo je pobjedom nad FK Radnik Bijeljina osvojio svoju četvrtu šampionsku titulu.

Sarajevo je meč posljednjeg kola sezone 2006/07. dočekalo na vodećoj poziciji na tabeli sa jednom bodom više od FK Slavija Sarajevo, te je samo odlučivalo o svojoj sudbini. Fantastična atmosfera koju je napravilo preko 20.000 domaćih navijača nosila je bordo fudbalere do pobjede kojom je ovjerena četvrta šampionska titula u historiji kluba.

Sam početak meča nije donio veća uzbuđenja, a na prvi pogodak se čekalo sve do 27. minute. Senad Repuh je centrirao sa desne strane i izvrsno na drugoj stativi pronašao Faruka Ihtijarevića koji preciznim udarcem desnom nogom šalje loptu iza leđa Đorđića za veliko slavlje na tribinama. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je u nastavku uslijedila raspodija u bordo boji. U 50. minuti Edin Šaranović bježi odbrani Radnika i pogađa za 2:0, da bi 13 minuta kasnije Vladan Grujić iskoristio sjajan centaršuta Damira Hadžića i pogodio glavom za 3:0. Ista dva igrača su postigla i naredna dva gola. Grujić je naprije u 65. minuti asistirao Šaranoviću za 4:0, da bi pet minuta kasnije sjajno iskoristio asistenciju Repuha i postavio konačnih 5:0.

Sarajevo je tako stiglo do najubjedljivije pobjede u sezoni kojom je potvrdilo osvajanje titule šampiona, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje najprije na terenu koševskog stadiona, a potom pred Vječnom vatrom, gdje su simpatizeri bordo boje do kasno u noć proslavljali novu titulu.