Na klupi Bayerna je najmoćniji trener u historiji kluba - Ispunjavaju mu se želje, ima veliku moć

bayern
Thomas Tuchel je neposredno pred kraj prošle sezone preuzeo vođenje minhenskog Bayerna i uspio je nekako doći do naslova prvaka Njemačke. U novu sezonu bavarski velikan ulazi s velikim ambicijama, a Tuchel ima odriješene ruke od rukovodstva kluba, pa ga njemački mediji nazivaju najmoćnijim trenerom u historiji ovog kluba.

 

Thomas Tuchel je prema tvrdnjama njemačkog Bilda najmoćniji trener koji je ikada sjedio na klupi Bayerna. Ovaj stručnjak ima veliku moć i pita se za transfere koje klub namjerava napraviti.

Svi raniji treneri dobijalu su gotov proizvoda. Nisu se pitali za igrače koji se dovode, a prethodnih šest godina sve je oko transfera završavao Hasan Salihamidžić.

Ipak, nakon otkaza Brazzi menadžersku ulogu preuzeo je trener Thomas Tuchel. On je zatražio ulogu menadžera i rukovodstvo bavarskog velikana nema ništa protiv da ovaj stručnjak sam sebi slaže ekipu.

"Thomas Tuchel je najmoćniji trener u historiji Bayerna, barem što se tiče formiranja ekipe. On uživa u tome i zato niko ne žuri s imenovanjem sportskog direktora. Svi u klubu slušaju Tuchelove želje", piše Bild i nastavlja:

"Transfer politika Bayerna se promijenila pod Tuchelom. Trener je sada taj koji bira igrače i objašnjava rukovodstvu zašto ih treba. Šefovi potom reaguju i ispunjavaju mu želje. Tuchel ima ulogu menadžera, kao u Engleskoj".

Rijetki su oni koji su u Minhenu imali podršku dvije klupske legende istovremeno. Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge podržavaju Tuchela u svemu što radi.

"Tuchel ima podršku Ulija Hoenessa i Karla-Heinza Rummeniggea. Ancelotti je, recimo, bio Rummeniggeov trener, a Hoeness je bio protiv njega. Isto je bilo i s Flickom. Rummenigge je bio protiv Kovača. Činjenica da Tuchel ima podršku obojice daje mu veliku moć u klubu", piše ovaj list.

Harry Kane "namignuo" velikanu koji sada svim silama kreće po njega

Engleski napadač Harry Kane ovog se ljeta povezuje sa nekoliko velikana evropskog nogometa i nikada nije bio bliže odlasku iz Tottenhama.

Kane je neko koga velikani pomno prate iz sezone u sezonu, ali on je uporno odbijao ponude zajedno s Tottenhamom i ostajao u Londonu iako nije dobio priliku da osvoji prvi trofej.

Sada je navodno sam igrač svjestan da je vrijeme za iskorak u karijeri. Htjeli su ga Real Madrid, Manchester United i Bayern, a trenutno je najbliže Bayernu, koji očajnički treba zamjenu za Roberta Lewandowskog. Kako je Poljak otišao u Barcelonu prošlog ljeta, tako je napad Bavaraca postao manje opasan.

Rukovodstvo Bayerna nije još uvijek detektovalo pravu metu, ima nekoliko zvučnih imena o kojima se uveliko raspravlja, ali čini se da je sada Kane prva opcija za Bavarce.

Kane je navodno dao signal Bayernu da je Minhen njegova omiljena destijnacija, pa čelnici Bayerna spremaju nove korake s ciljem da na kraju realizuju transfer.

U Bayernu su optimisti da Kanea mogu dobiti za manje od 100 miliona eura. 29-godišnji Englez ima ugovor do ljeta 2024. godine sa Spursima i to je jedan od glavnih razloga što u Bayernu vjeruju da će Tottenham na kraju popustiti.

Kane je gotovo cijelu karijeru proveo u Tottenhamu, sa nekoliko odlazaka na posudbe, te je apsolutni rekorder po svim parametrima u timu iz sjevernog Londona.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Uz Bayern, drugi najzainteresovaniji tim za Kanea i najbliži njegovom dovođenju smatra se Manchester United, kojem je također neophodan sjajan golgeter. Mnogi vjeruju da bi Kaneu prelazak u Manchester i nastavak igranja u Premier ligi bio bolji potez, ali očito je da on ima želju da zaigra u Bayernu.

Navijači njemačkog prvaka nestrpljivo čekaju prvo veliko ovoljetno pojačanje. Uz dužno poštovanje, takav status nemaju ni Konrad Laimer a ni Raphael Guerreiro. Jedan je došao iz Leipziga, drugi iz Borussije Dortmund i obojica bez odštete.