Na Mundijalu je doveo Ronalda do ivice sloma, sada postaje najskuplji u historiji

.
Nevjerovatan transfer na pomolu

 

Fudbalski svijet će uskoro dobiti novog najskupljeg golmana u historiji, ako je vjerovati pisanju tabloida sa Ostrva. Taj epitet bi mogao nositi čuvar mreže koji se i nije proslavio na Mundijalu u Kataru.

Manchester United navodno radi na potpisivanju golmana Porta Dioga Coste na kraju sezone. Ali, možda će morati platiti više od 80 miliona eura da dobiju čovjeka kojeg žele.

Ovaj 23-godišnjak je bio u dobroj formi ove sezone, privlaći interes nekoliko velikih evropskih klubova u posljednje vrijeme, ali je na Mundijalu u Kataru imao nekoliko kikseva.

Najveći je napravio u utakmici protiv Gane kada mu je ispala lopta što je dovelo i Cristiana Ronalda do ivice nervnog sloma.

 

 

Čini se da je Erik ten Hag odlučio da David de Gea treba jaču konkurenciju, a Costa bi mogao biti odlična dugoročna zamjena za Španca, piše The Sun.

Budući da Crveni đavoli već rade na potencijalnom ugovoru koji bi mogao koštati više od 80 miliona eura, ako se to dogodi, to bi oborilo trenutni Chelseajev rekord u transferima golmana jer su Plavci platili nešto manje od 80 miliona za Kepu Arrizabalagu.

Costa je debitovao za portugalsku reprezentaciju 2021., a nastupio je i za nju na Svjetskom prvenstvu 2022., igrajući svaku minutu na njihovom turniru u Kataru na putu do četvrtfinala.

Inače, ovaj 23-godišnji golman ima potencijal postati jedan od najboljih na svijetu ako nastavi napredovati ovim tempom.

Prošao je sve omladinske selekcije Porta i već sada se smatra novom zlatnom kokom Zmajeva sa stadiona Dragao koji su već godinama majstori za odlične prodaje najbogatijim klubovima svijeta.

U slučaju da prodaju Costu u Manchester Uniteda za 80 miliona bit će to najveća zarada u historiji višestrukog prvaka Portugala pošto na Costu nisu uložili niti euro.

Kako sada stvari stoje De Gea će nakon 11 godina napustiti Old Trafford, a Ten Hag mu više ne vjeruje jer njegova forma oscilira i nije toliko pouzdan kao ranije.