Na Old Trafford stiže šest vrhunskih pojačanja: Evo kako će izgledati startnih 11 Crvenih đavola

232323
Erik ten Haag je u ruke uzeo vrući krompir i itekako je svjestan toga.

Ten Haag je radio odličan posao u Ajaxu međutim u Manchester Unitedu ga čeka potpuno različita situacija i bit će mu znatno teže nego u Nizozemskoj.

Pod vodstvom nizozemskog trenera Crveni đavaoli će u novoj situaciji izgledati značajno drugačije s namjerom da se ekipi vrati izgubljeni indentitet.

Prema najavama sa Ostrva na Old Trafordu se priprema niz velikih pojačanja kako bi Ten Haagova filozofija mogla doći do izražaja.

The Sun je predvidio mogući sastav Uniteda za sljedeću sezonu sa šest novih imena u ekipi i to bez Cristiana Ronalda.

Među stativama je siguran David De Gea koji je prema nekim izvorima i izabran za novog kapitena. Luke Shaw bi se zadržao lijevo, dok bi na desnog beka stigao Max Aarons iz Norwich Cityja.

 

Sigurno mjesto ima i Raphael Varane za kojeg se nadaju da će konačno biti spreman, dok bi umjesto Harryja Maguirea na drugu štopersku poziciju upao Matthijs De Ligt iz Juventusa.

U veznom redu se spominju pojačanja iz Barcelone Frankie De Jong te Leeds Uniteda Kevin Phillipis, dok je jedan od ciljeva i ''oživiti'' Donnyja van de Beeka.

Jadon Sancho bi igrao lijevo krilo, a desno bi igrao Paulo Dybala nakon posljednjih vijesti da može u redove Uniteda doći kao slobodan igrač poslije isteka ugovora s Juventusom.

Napad bi bio rezervisan za najskuplje pojačanje od svih. Riječ je o sjajnom Victor Osimhenu koji će prema špekulacijama s Ostrva biti plaćen čak 110 miliona eura.

Sigurno respektabilan sastav po Ten Haagovom ukusu, ali je definitivno upitno koliko je moguće realizvoati sve zamišljene transfere.