NA POMOLU NAJVEĆI TRANSFER STOLJEĆA Povratka više nema, izgubio je živce: Na ljeto ćemo imati SPEKTAKL

tuchel
Navijači Paris Saint-Germaina minuli vikend zapamtit će vjerovatno po dvije stvari.

Prva je da su s pet golova u mreži isprašili gostujući Montpellier, a druga je da je na ovoj utakmici došao definitivan rastanak Kyliana Mbappea s njihovim klubom.

Naime, francuski superstar – iako je zabio gol u 57. minuti – poludio je na trenera Thomasa Tuchela kada ga je izvadio iz igre u 68. minuti. Njemački trener već neko vrijeme ima problema s uspostavljanjem autoriteta prema 21-godišnjem napadaču, a prethodno je Mbappe iskazivao nezadovoljstvo prema strategu nakon hat-tricka u Ligi prvaka protiv Club Bruggea.

Sada je ponovno došla još i veća svađa naočigled svih prisutnih prilikom izlaska iz igre.

Kako prenosi Le Parisien, prvak svijeta s Tricolorima smatra da mu Tuchel ne iskazuje dovoljno poštovanja. S jedne strane Nijemac javno hvali i „iskazuje ljubav“ igračima poput Edinsona Cavanija (prije ovog siječnja) ili Angela Di Marije, dok za njega“čuva“ samo riječi opreza naglašavajući da Francuz mora biti s obje noge na zemlji i da mu slava ne udari u glavu.

Osim toga, u posljednje vrijeme je Mbappe među prvima koji biva zamijenjen, stoga mu je u ogledu s Montpellierom prekipjelo i nije se libio to i pokazati. Dapače, Mbappe je najčešće mijenjan kada su ofenzivci u pitanju, pet puta u prvenstvu kao i Icardi, ali Francuz prosječno ranije izlazi iz igre. Argument na strani bivšeg stratega Borussije jest činjenica da želi odmarati nekadašnjeg Monacovog golgetera za Ligu prvaka.

Spomenuti izvor tvrdi da iako su se dan kasnije Mbappe i Tuchel sastali sa sportskim direktorom Leonardom kako bi izgladili odnos, vrlo je izvjesno kako su stigli do tačke nakon koje nema povratka na staro.

Igrač i trener su prisustvovali sastanku kako bi se situacija izgladila, ali Le Parisien tvrdi kako će zamršen, kompliciran i odnos pun tenzija gotovo sigurno ostati i nakon nedjeljnog sastanka. S vremenom, može se čak i pojačati ta netrpeljitvost.

Na sve ovo dolazi i činjenica da Mbappe odbija produžiti ugovor, iako je on na stolu već neko vrijeme. Uprava PSG-a želi ga 'vezati' novim, podebljanim ugovorom, ali mladi superstar očito ima druge planove. Aktualni ugovor traje mu još samo godinu i pol dana, a to sve znači samo jedno – ljubav između PSG-a i Mbappea je pukla i po svemu sudeći on na ljeto odlazi iz 'grada svjetla'.

Prvi u redu za njegove usluge već duže vrijeme stoje Zinedine Zidane i Real Madrid.