Na pomolu velika razmjena igrača Juventusa i Chelseaja

,

Timo Werner i Matthijs De Ligt (Foto: EPA-EFE)

Mediji u Italiji i Engleskoj pišu da je na pomolu velika razmjena igrača Juventusa i Chelseaja - Matthijsa De Ligta i Time Wernera, s tim da će Plavci iz Londona platiti i dodatno obeštećenje.

Italijanski novinar Gianluca di Marzio tvrdi da Juventus ni pod koju cijenu ne želi "jeftino" izgubiti De Ligta, iako je igrač odbio produžiti ugovor koji mu traje do 2024. godine, pa će ga s tim u vezi čelnici Stare dame pokušati napraviti razmjenu igrača s Chelseajem te potraživati i dodatno obeštećenje.

Werner nakon dolaska u Chelsea nije ispunio očekivanja navijača, iako je prošlu sezonu znatno podigao nivo svoje igre i napokon počeo igrati kako se od njega očekuje, no bez obzira na to menadžer Thomas Tuchel spreman ga je žrtvovati za pojačanje u odbrani i kako piše Di Marzio, već je dozvolio spomenutu razmjenu.

De Ligt je u Juventus došao iz Ajaxa 2019. godine za 75 miliona eura, a iako je ranije govorio da u ovom klubu planira svoju budućnost, odbijanjem ugovora jasno je poručio da je promijenio svoje planove i da je spreman saslušati ponude drugih klubova.

Što se tiče Chelseaja, novi vlasnik Todd Boehly spreman je ozbiljno investirati u ekipu i upravo je De Ligt jedna od glavnih meta u ljetnom prijelaznom roku, a spominje se još i dolazak Sterlinga iz Manchester Cityja.