Na pomolu velike promjene: Ivaylo Petev sve bliži otkazu, od ljeta VAR tehnologija dolazi na bh. terene

.
Dobar rezultat u predstojećoj UEFA Ligi nacija biće posljednja šansa za Ivayla Peteve za ostanak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Nezavisne iz Nogometnog saveza BiH.

 

Dobar rezultat u predstojećoj UEFA Ligi nacija biće posljednja šansa za Ivayla Peteve za ostanak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Nezavisne iz Nogometnog saveza BiH.

Bugarski stručnjak nije uspio odvesti Zmajeve na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Reprezentacije ima seriju loših rezultata, navijači su svoje nezadovoljstvo izrazili nedolaskom na stadion, pa je opšte mišljenje da je bh. timu potrebna šok terapija za povratak na staze nekadašnje slave i ponosa.

“Pitanje selektora je uvijek otvoreno kada rezultati nisu onakvi kakvi bi svi htjeli da budu. Grupa kvalifikacija sa Svjetsko prvenstvo je izgledala statistički i rezultatski loše, ali isto tako faktički nas je jedna – dvije utakmice dijelile od baraža, što sa druge strane nije toliko loše kao što govori ova prva činjenica. U tom smislu podijeljena su osjećajna. Kada se sve sumira ne možemo biti zadovoljni, ali je stav da se Ivaylu Petevu pruži šansa još u Ligi nacija. Nakon toga ako rezultati ne budu zadovoljavajući sigurno da možemo očekivati neke poteze. Prije Lige nacija neće biti promjena na klupi“, rekao je izvor Nezavisnih iz NSBiH

Kada je riječ o drugim aktivnostima čelnih ljudi bh. kuće fudbala potvrđeno je da narednog mjeseca kreće izgradnja pet terena sa hibrindom travom.

“Ove godine će biti urađeno ukupno devet terena. U maju kreće pet, u razmaku od po deset dana. To je projekat koji radimo u saradnji sa UEFA“, istakao je izvor Nezavisnih.

Ono što će posebno obradovati navijača i klubove u BiH je najava uvođenja VAR tehnologije.

“Od ljeta ćemo imati VAR na stadionima m:tel Premijer lige BiH. Sredstva su obezbjeđena posredstvom FIFA. Riječ je o velikom projektu koji će poboljšati m:tel Premijer ligu BiH i stvoriti je dodatno konkurentnom sa ostalim ligama u Evropi“, istakao je sagovornik Nezavisnih.