Na pomolu veliki preokret: Ousmane Dembele bi mogao ostati igrač Barcelone

.
Francuski nogometaš Ousmane Dembele mogao bi napraviti veliki preokret u svojoj karijeri i nakon što je znatno popravio formu u posljednje vrijeme, mogao bi produžiti ugovor s Barcelonom koji mu traje do ljeta ove godine.

 

Dembele je odbio novi ugovor s Barcelonom krajem prošle godine, a nedavno je i predsjednik Barcelone Joan Laporta rekao kako mu se čini da ovaj francuski krilni igrač ima novi klub, aludirajući na to da će karijeru nastaviti u PSG-u koji će tokom ljeta ostati bez Kyliana Mbappea.

Nakon što je u krajem januara odbio i posljednju ponudu da produži ugovor, spominjalo se da bi Dembele mogao biti van sastava Barcelone do kraja sezone, no trener Xavi je rekao da za tim nema potrebe i da Dembele, kad ga klub već plaća, može pomoći igračima na terenu svojim kvalitetom.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

I ne samo da je pomogao, Dembele je u potpunosti promijenio pristup na terenu, uz to je i napokon odigrao nekoliko vezanih utakmica bez povrede, a sve je rezultiralo sjajnom utakmicom protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu nakon koje se znatno promijenila situacija u vezi s njim.

Tako španski mediji sada tvrde da Dembele želi ostati u Barceloni i da se vidi kao vođa nove generacije koju će trenirati Xavi, a da je s tim u vezi spreman pristati i na manja primanja od onih koje mu nude klubovi iz Engleske.

U kakvoj formi je Dembele najbolje govori podatak da je u posljednjih šest utakmica učestvovao u sedam pogodaka za Barcelonu. Postigao je jedan gol i pri tome dodao šest asistencija.