Na vrhu i sa 37 godina: Italijani "otkrivaju" zbog čega je Džeko neuništiv

sa
Gazzette ističe suprugu Amru, Edinov pristup, djecu, tradicionalnu hranu...

Edin Džeko je top tema svjetskih medija poslije odlične partije i sjajnog pogotka protiv Milana u prvom meču polufinala Lige prvaka (2:0).

 

 

Golom iz 8. minute Džeko je ispisao nove stranice historije. Postao je drugi najstariji strijelac, iza Rajana Gigsa (Ryan Giggs), u historiji polufinala Lige prvaka. 

T

akođer, ušao je u odabrano društvo Kristijana Ronalda (Cristiano), Lionela Mesija (Messi), Zlatana Ibrahimovića, Roberta Levandovskog (Lewandowski), Karima Benzema i Didiera Drogbe koji su postigli 20 ili više golova u Ligi prvaka nakon 30. rođendana.

Nakon što je ugledni britanski "The Guardian" u svojoj analizi nahvalio "Dijamanta", tekst Džeki posvetila je i italijanska "Gazzette dello Sport"

 Koliko imam godina? Imam 37 godina, ali osjećam se dobro i To je bitno. Cijeli tim je bio spreman. Ne dešava se često da igramo derbi u polufinalu, svi smo bili koncentrisani od prvog do posljednjeg i ovo se isplatilo - prenio je italijanski list Džekinu izjavu nakon utakmice.

Džeko je ove sezone odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 13 golova.

- Svako ko me poznaje zna kakav sam igrač. Dajem mnogo, ne samo golove, iako znam da kada te ne stavim, pričamo o ovome. Ali ja sam srećan čak i kada ne ne postižem gol, jer radim za tim - rekao je Džeko.

Gazzetta piše kako je Džeko veoma pažljiv prema treninzima i ishrani, te da vodi računa o svakom aspektu profesionalnog života, uključujući i odmor. To potvrđuju i rezultati.

talijanski list navodi kako je u Edinovom životu ključna uloga supruge Amre, majke njegove četvero djece Une, Danija, Dalije i Hane.

- Velika fitness entuzijastica, uživa u CrossFitu, vježba u teretani, voli zdravu prehranu i cijelu porodicu "zarazi" aktivnim stilom života - navela je Gazzetta o Amri Džeko.

Gazzetta navodi kako Džeko cijeni internacionalnu kuhinju, ali se uvijek trudi zdravo hraniti prije svega zahvaljujući savjetima svoje supruge. Uvijek ostavlja prostor za zelena jela, razne salate, tjestenine s povrćem.