Nadal o ritualima i tikovima tokom meča: Glupo je, ali mi puno pomaže

.
Španski teniser Rafael Nadal opet je govorio o svojim ritualima i tikovima tokom mečeva rekavši kako je to "glupo" na neki način, ali da mu pomaže da zadrži fokus i bude sigurniji u sebe.

Novinarka CNN-a u razgovoru s Nadalom istakla je oduševljenje njegovim teniskim ritualima, zbog čega je španski teniser još jednom otvoreno govorio o načinu na koji reda flaše vode, sprema se za servis, ulazi na teniski teren i mnogim drugim ritualima koje iznova i iznova ponavlja tokom meča.

 

"To je na neki način glupost, ali s druge strane, ove stvari ne radim na treningu ili u svakodnevnom životu. To je jedan od načina da napravim razliku između treninga i meča, a kada radim ove stvari, osjećam se više fokusirano. Rutina vam može pomoći da držite koncentraciju i budete sigurniji u sebe", rekao je Nadal za CNN i nastavio:

 

"Moramo biti pozitivan primjer za društvo, a važno je slati prave poruke u svijet i to posebno kada su u pitanju mladi i djeca", smatra Nadal.

 

Španski teniser je također rekao da je svjestan kako se nalazi u posljednjoj fazi svoje karijere, ali da je još uvijek motiviasn i da želi ostvariti što je moguće bolje rezultate.

 

Nadal će prvi meč u 2021. godini igrati protiv Alexa De Minaura u okviru ATP kupa, a on je na rasporedu u utorak u 9:00.