"Nagetsi su prokleto dobar tim, ali će tek sledeće godine biti opasni"

Kelerman smatra da bi Nagetsi mogli da budu pretnja ukoliko budu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu u kom ih svi već vide, iako je prošlo manje od pola sezone.

Povod za tako nešto je skor 21-9 i činjenica da su prvi na prejakom Zapadu NBA lige iako im ne igraju trojica startera Pol Milsap, Geri Heris i Vil Barton.

"Baš kao kada smo pričali o Seltiksima pre nekoliko godina i kada su svi mogli da vide da bi ovo mogla da bude njihova godina, tako sada mislim i o Nagetsima. Da sačekamo da je Majkl Porter Džunior oporavi, Ajzea Tomas takođe i onda da pogledamo taj sastav i vidimo mogu li da naprave nešto. Za sada mislim da su na godinu dana odatle", rekao je Kelerman u emisiji NBA na ESPN. 

Stiven A. Smit je pohvalio bivšeg NBA asa Džejlena Rouza koji je i pred početak sezone pričao o timu Denvera.

"Mislim da su prokleto dobar tim i da ih odlično vodi Majk Maloun. Sedam igrača ima u proseku dvocifrene poene, sedam! Veliki sam navijač Džamala Mareja, mislim da će postajati samo bolji. Jokić je Jokić i to već shvatamo, sviđa mi se i Heris, mada je bio malo povređen. Vil Barton može da radi sve, ali je propustio utakmice i sa klupe uči mlađe igrače, pomaže im. Tu je Trej Lajls sa Kentakija. Imaju neke dobre igrače u toj ekipi. Mladi su, neustrašivi, znaju da igraju i dopadaju mi se. Ali mislim da su previše mladi da bi bili veći faktor u doigravanju za sada", kaže Smit. 

Što se tiče regularne sezone, kaže da mogu da budu opasni i da im mladost pomaže da igraju punom snagom iz večeri u veče. Plej-of je druga priča, kaže Smit.

"Oni su ovogodišnja Juta Džez. To gde je Juta bila prošle godine i kako smo pričali o njima, mislimo o Denveru sada. Imaju mlade igrače koji mogu da preuzmu odgovornost u poslednjoj četvrtini. Marej je to i radio, kao što je Donovan Mičel bio prošle sezone u Juti. Jokić je bolji u napadu od Gobera, ali i dalje vidim nedostatak iskustva. Marej bi trebalo da bude bolji. Milsap neće u svojim godinama da bude bolji, ali ima tu još igrača", smatra Kelerman. 

Nagetsi imaju šansu da poprave svoj skor dodatno poprave posle meča sa Los Anđeles Klipersima koji počinje od 23 časa. Taj meč moći ćete da pratite uživo na sajtu B92.