Najatraktivnija nogometašica svijeta od svake objave na Instagramu zgrće pravo bogatstvo

.
Nogometašica Aston Ville Alisha Lehmann zgrće pravo bogatstvo i van terena pošto od svake objave na Instagramu zarađuje impozantne novčane iznose.

 

Lehmann je već dugo najpopularnija nogometašica na svijetu, ali i najpopularnija švicarska sportistkinja pošto je prema broju pratitelja na društvenim mrežama nadmašila čak i legendarnog tenisera Rogera Federera.

Sada je u novom izvještaju otkriveno koliko zarađuje od objava na društvenim mrežama. Krilni napadač Aston Ville svojim fanovima na društvenim mrežama redovno dijeli sadržaj, ali i svaku tu objavu bogato naplati.

 

Kompanija za tehničku analitiku Gracenote Nielsen, specijalizovana za muzičke, video i sportske megapodatke i tehnologije automatskog prepoznavanja sadržaja izračunala je koliko Alisha Lehmann zarađuje od svake objave na Instagramu.

Uzimajući u obzir vrijednost objava na temelju broja pratitelja, stope angažmana i dosega, utvrđeno je da Lehmann od svake objave na Instagramu zaradi 280.000 eura. Međutim, to nije jedini način zarade Švicarkinje van terena.

Ova mlada nogometašica objavila je kalendar sa svojim fotografijama za 2024. godinu koji košta oko 70 eura i za kojeg Lehmann vjeruje da će biti "pun pogodak".

Kao najatraktivnija nogometašica svijeta koja je brzo zaludjela fanove, Lehmann je privlačna i brojnim sponzorima pa tako ima ugovore s KSI-jem, Primeom Logana Paula, draguljarnicom MJ Jones...