Najbahatiji na svijetu pobjegao iz velikana: Naučio je na podmukao način zabijati nož u leđa

.
Odlazi za novcem

 

Marokanski fudbaler Hakim Ziyech (30) odlučio je raskinuti saradnju s ekipom Galatasaraya. On je već napustio Istanbul i nema namjeru da se tamo vraća.

Hakim Ziyech je prije nekoliko mjeseci prihvatio poziv Galatasaraya. Stigao je kao veliko pojačanje u redove turskog prvaka, no avantura u ovom klubu trajala mu je četiri mjeseca.

Marokanac je zatražio da klub raskine ugovor s Chelseajem o jednogodišnjoj posudbi uz obaveznu kupovinu. Potvrdio je to i agent George Gardi koji tvrdi da nikakvih problema neće biti.

"Avantura Hakima Ziyecha u Galatasarayu je počela dobro, ali nije završila kako treba. Saopštio je rukovodstvu kluba da želi ići. Neće nam praviti problem", poručio je Gardi.

Ziyech će tako napustiti Galatu nakon samo 14 odigranih utakmica u kojima je ostvario učinak od četiri gola i dvije asistencije. Ono što je jasno je to da se neće vraćati ni u Chelsea.

Njega je menadžer Mauricio Pochettino odavno otpisao. Pretpostavlja se da će 30-godišnji ofanzivac karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, gdje ga mnogi timovi žele vidjeti u svojim redovima i odakle ima unosne ponude. Njemu je novac oduvijek bio najbitniji i to je i sad slučaj.

On je proteklog ljeta bio na korak od potpisa za Al Nassr. Međutim, pao je na ljekarskim pregledima, pa je na kraju umjesto u Saudijskoj Arabiji završio u turskoj.

Hakim Ziyech krivac za otkaz Vahidu Halilhodžiću

Hakim Ziyech glavni je krivac što Vahid Halilhodžić nije vodio selekciju Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru održanom prošle godine.

Iskusni stručnjak odveo je nacionalni tim Maroka na Mundijal i to bez Ziyecha kojeg je zbog nesportskog ponašanja izbacio iz nacionalnog tima.

Međutim, navijači i rukovodstvo Fudbalskog saveza Maroka stali su na stranu igrača. Halilhodžić je dobio otkaz, a Ziyech je bio dio ekipe koja je osvojila historijsko četvrto mjesto.

Ipak, jasno je kako Ziyech nije pravi sportista. Odavno je on to pokazao i ne nosi zalud epitet najbahatijeg fudbalera na svijetu.

Hakim Ziyech je prije Galatasaraya probleme pravio i u Ajaxu, Twenteu i Heerenveenu, gdje je i ponikao.