"Najčudnija duša" NBA lige ponovo uhapšena, onesvijestio se dok je bježao od policije

r
Nekadašnji košarkaš Delonte West (40) ponovo je uhapšen u četvrtak rano ujutro, a ovaj put je "najčudnija duša" NBA lige, kako ga nazivaju svjetski mediji, u ruke policiji pala u Virginiji.

West je tamo bježao od policije koja ga je pokušavala uhapsiti, a to je uspjela kada se bivši košarkaš onesvijestio, zbog čega mu je naknadno morala biti ukazana i ljekarska pomoć.


Prvo je West tako bio hospitaliziran, a potom je uhapšen pod prekršajnom prijavom zbog kršenja uslovne slobode i opiranja hapšenju, javio je TMZ Sports.

West je posljednji NBA angažman imao 2012. godine u dresu Dallas Mavericksa, a kasnije je igrao za kineske Fuijan Xunxing i Shanghai Sharks te za Texas Legends u Razvojnoj NBA ligi.

Tokom NBA karijere igrao je i za Cleveland Cavalierse, Boston Celticse i Seattle Supersonicse.

Posljednjih godina je imao mnogo problema s korištenjem opojnih sredstava, a 2020. godine pojavile su se Westove fotografije kako tetura ulicama Dallasa, prije nego ga je automobilom pokupio Mark Cuban, vlasnik Mavericksa.

Tada ga je odveo na rehabilitaciju u ustanovu namijenjenu za to na Floridi, a četiri mjeseca kasnije je objavljeno da West radi u istom centru.

Odvikavanje očito tada nije uspjelo jer je iste godine, četiri mjeseca kasnije, pijan i agresivan došao u policijsku stanicu. Glasno je psovao, lupao po staklenim vratima prostorije te je uhapšen.

Ponovno je uhićen u okrugu Fairfax u oktobru 2022., nakon što je uočen kako pokušava provaliti u automobil. Napisane su mu četiri prekršajne prijave i od tada je bio na uslovnoj slobodi.

 

Objavu pogledajte KLIKOM OVDJE

 

 

Foto: X/Twitter