Najgore moguće vijesti za Neuera, Bayern odlučio reagovati

a
Njemački golman Manuel Neuer nalazi se u teškoj situaciji. Bayern mu je tražio privremenu zamjenu, ali čini se da su u njemačkom prvaku spremni pronaći "jedinicu" na duže staze.

Neuer se nakon Svjetskog prvenstva teško povrijedio na skijanju. Operisao je koljeno i za njega je završena sezona, pa je Bayern prinuđen pronaći alternativu.

Jasno je da je skijanje jedan od sportova koji je zabranjen nogometašima dok imaju ugovore s nekim klubovima upravo zbog činjenice da vrlo lako može doći do ozbiljnijih povreda. Iskusni golman je rizikovao i to ga je koštalo.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", Bavarci neće čekati da se njihov kapiten potpuno oporavi. Već su odlučili potražiti novog golmana koji bi trebao da bude budućnost kluba.

U medijima se i dalje špekuliše da bi se Bayern mogao boriti za iskusnog Yanna Sommera. Golman Borussije M'Gladbach već dugi niz godina predstavlja najvišu svjetsku razinu.

Bayern također prati situaciju u kojoj se nalaze zvijezde prošlog Svjetskog prvenstva Dominik Livaković, Bono i Emiliano Martinez. Bavarci su također zainteresovani za Keylora Navasa i igrača koji je trenutno na posudbi iz Bayerna u Monacu, odnosno Alexandera Nuebela.

Svi navedeni igrači trenutno spadaju u sam svjetski vrh. Međutim, zamijeniti takvu legendu kakva je Manuel Neuer nedvojbeno jest i bit će vrlo teško.

36-godišnjak je za tim iz Münchena nastupio u 488 utakmica i čak 233 puta je sačuvao mrežu netaknutom. Njegova postignuća uključuju 10 njemačkih prvenstava i dva trijumfa u Ligi prvaka.

Iako je u Bayernu jako cijenjen, klub je odlučan da do kraja ovog mjeseca kupi golmana koji će u budućnosti biti prvi izbor, bez obzira kada će se Neuer vratiti i u kakvoj formi će tada biti.

Dodajmo da je Neuer, prije teške povrede, imao neuspješan nastup s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je reprezentacija ispala već  u grupnoj fazi.