Najmoćniji čovjek u fudbalu rekao "da", Ronaldo već trenira u kampu: Sprema li se nezamislivo?

.
Pomalo nevjerovatna vijest

 

Cristiano Ronaldo je bez kluba nakon što je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom. Na Svjetskom prvenstvu je doživio veliko razočarenje i sada je u potrazi za posljednjim velikim ugovorom u svojoj bogatoj karijeri.

Pomalo nevjerovatna vijest stiže iz Španije koja bi mogla napraviti pravi mali zemljotres na fudbalskoj pijaci i pokrenuti lavinu komentara, pogotovo nakon inforamcije da je sve aminovao vrlo vjerovano najmoćniji čovjek u svijetu fudbala.

Naime, Cristiano Ronaldo od danas trenira u trening kampu Real Madrida pa se odmah počelo špekulisati da li bi se moglo desiti nezamislio da se najpopularniji fudbaler današnjice vrati u klub gdje je proveo najblistavije dane karijere.

Navodno je lično Florentino Perez rekao "da" i dozvolio Ronaldu da trenira u kampu Kraljeva, ali odvojeno od prvog tima i na posebnom terenu.

Ronaldov povratak u Valdebebas jutros je navodno iznenadio mnoge, a mnogi polaznici Realoe akademije su očajnički željeli vidjeti legendu i fotografiti se s njim.

Činjenica da je Ronaldo odlučio trenirati u Madridu u Valdebebasu, a klub mu je dao dopuštenje, govori da je odnos između dvije strane i više nego solidan.

Čuveni Portugalac se smatra najboljim igračem u historiji Real te ja sa 450 postignutih golova u periodu od 2009. do 2018. godine postao najbolji strijelac Kraljevskog kluba ikada.

Ovaj 37-godišnjak na stolu ima  ekonomski primamljivu ponudu kluba Al-Nassr iz Saudijske Arabije, ali je javno tokom Svjetskog prvenstva poručio da neće u Saudijsku Arabiju.

Njegov primarni cilj je da sačeka ponudu potencijalnih klubova koji se takmiče Evropi i Ligi prvaka. Nije tajna da bi se Ronaldo volio vratiti u Madrid, ali Los Blancosi smatra poglavlje o Cristianu Ronaldu zatvorenim.

Ranije je i PSG preko Nassera Al-Khelaifija poručio da jednosavno nema mjesta za Ronalda pa je malo pravih opcija za višestorukog osvajača Zlatne lopte. 

Tokom dana je stigla vijest da se otvaraju vrata transfera u Chelsea nakon povrede napadača Armanda Broje, ali transfer na Stamford Bridgeu je na dugom štapu.

Bilo kako bilo, vrlo je izvjesno da će Ronaldo 2023. godinu dočekati kao slobodan igrač što je unazad nekoliko godina bilo nezamislivo.