NAJNOVIJE NBA ČUDO NASTAVLJA BRILJIRATI Rekord karijere u iživljavanju nad Memphisom, ovako nešto nismo vidjeli još od LeBrona

NBA
New Orleans Pelicans bili su prilično uvjerljivi protiv Memphisa, slavivši sa 139:111, a meč je obilježio prvi pick drafta Zion Williamson. Tako je mladi košarkaš nastavio s odličnim parijama otkako se oporavio od povrede koljena.

Zion je stigao do rekorda karijere po broju poena (24), a tome je dodao i šest skokova. Itekako treba imati na umu da mu je ovo tek peti meč u NBA jer se dugo oporavljao od povrede koljena.

Ipak, prosjek po meču od čak 19,2 poena i 7,8 skokova je više nego impresivan.

Zion Williamson je rookie o kojem se najviše priča još otkako je već sada daleke 2003. direktno iz srednje škole u Cleveland Cavalierse stigao LeBron James.

Najviše zbog toga što Williamson ima nevjerovatnu skočnost, brzinu i eksplozivnost za čovjeka koji je visok 198 centimetara i ima čak 129 kilograma. Stil igre mu je sličan Charlesu Barkleyju, ali ima skočnost LeBrona Jamesa u naponu snage pa je primjer košarkaša kakvog nikada u historiji košarke nismo vidjeli.

Nevjerovatno zvuči da ima samo 19 godina, a zbog spomenutog atleticizma je postao senzacija već u srednjoj školi. Stručnjaci su jedino zabrinuti zbog njegovih 129 kilograma jer vjeruju da bi zbog takve mase i stila igre mogao imati velikih problema s povredama.

Njegovi Pelicansi su trenutno na omjeru 20-29, a cilj ove sezone je uhvatiti doigravanje, odnosno barem osmu poziciju u izuzetno jakoj Zapadnoj konferenciji. To mjesto trenutno drži njihov sinoćnji protivnik Memphis, s omjerom 24-25. Ukoliko Zion nastavi s ovakvim nastupima, to i neće biti nemoguće do kraja sezone...