Najstrašnija povreda ikad - Marcela će godinama proganjati ono što je napravio protivniku

.
Strašno

 

Legendarni brazilski fudbaler Marcelo (35) uplakan je napustio teren u meču njegovog Fluminensea protiv Argentinos Juniorsa. Lijevi bek je isključen je u 58. minuti meča nakon što je stravičnim startom povrijedio protivničkog igrača Luciana Sancheza.

Brazilac Marcelo Vieira jedan je od najboljih lijevih bekova svih vremena. Godinama je igrao u Real Madridu s kojim je osvojio sve što je mogao, a od prije nekoliko mjeseci je obukao dres Fluminensea.

Da je znao šta će se desiti na utakmici Copa Libertadoresa protiv Argentinos Juniorsa, vjerovatno se 35-godišnji defanzivac ne bi ni vraćao.

Marcelo je u 58. minuti meča teško povrijedio protivničkog fudbalera Luciana Sancheza čiji je lom noge jedan od najstrašnijih ikad viđenih.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Veoma neoprezan je bio Brazilac. Nagazio je nogu nesretnog Sancheza koja je odmah pukla i nakon ovakvog loma ovaj 29-godišnjak će se teško vratiti fudbalu.

Marcelo definitivno nije imao namjeru da povrijedi rivala. Ipak, sve je ispalo stravično, a legendarni bek je u suzama i hvatajući se za glavu napustio teren jer je dobio crveni karton.

Video povrede nije za svačiji žaludac jer je povreda zaista stravična.

Nema dileme da će nakon svega Marcelo lično pomoći protivniku jer nakon ovog je njegov nastavak karijere pod velikim znakom pitanja.

Marcelo Vieira je počeo karijeru u Fluminenseu. Od 2007. do 2015. godine je nastupao za madridski Real s kojim je uzeo sve moguće trofeje i postao je jedan od najboljih bekova svijeta.

Evropsku epizodu je završio kratkim boravkom u grčkom Olympiacosu, da bi se ove godine vratio kući da završi karijeru.